sunnuntai 15. lokakuuta 2017

DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

PLUSSAT

+ Ranta- ja kaupunkiloma yhdistettynä. Tämä oli varmaankin mun ja mun siskon suurin syy valita Dubai matkakohteeksi. Haluttiin ottaa mahdollisimman paljon aurinkoa, mutta kokea myös suurkaupungin elämää, shoppailla ja nähdä nähtävyyksiä.

+ Paljon nähtävyyksiä ja upeita maisemia. Dubaista löytyy kyllä paljon nähtävää ja nytkin kerettiin näkemään vain muutama must-juttu. Missään muualla en ole koskaan nähnyt niin upeita maisemia kuin Dubaissa!

+ Ravintoloiden edessä ei ollut sisäänheittäjiä, mikä on mun mielestä todella hyvä juttu!

+ Paljon shoppailumahdollisuuksia. Dubai on kyllä shoppailijan paratiisi. Isot kauppakeskukset vetävät sisäänsä mahdottoman määrän kauppoja. Tammikuussa Dubaissa on myös shopping festivalit, jolloin vaateliikkeet ovat täynnä alennuksia!


DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

+ Lämpö ja sää. Meidän reissun aikana (helmi-maaliskuun vaihteessa) ensimmäisenä päivänä satoi vettä, mutta oltiin silloin niin puhki lentomatkasta, että nukkuminen ja lepääminen teki kyllä pelkkää hyvää. Muuten Dubaissa sää on kyllä 99% hyvä. Ajankohta jolloin en kuitenkaan matkustaisi Dubaihin, on touko-lokakuussa, sillä silloin lämpötila on noin 35-40 astetta ja ilma tuntuu todella  epämiellyttävältä.

+ Turvallisuus. Dubaissa on todella turvallista. Tämä varmasti johtuu täysin Arabiemiraattien kovasta lainsäädännöstä, jossa varastamisestakin saa jo kovan tuomion. Kahden nuoren naisen oli turvallista liikkua, eikä meille missään vaiheessa tullut turvaton olo!

+ Siisteys. Dubaissa on todella siistiä, sillä roskaamisestakin voi saada tuomion. Aamuisin kävelykatuja pestiin, kaikkialla oli siivoojia ja siistijöitä. Hämmentävintä oli ehkä se, että Mc'Donaldsissa syötyämme meidän tarjotin tultiin hakemaan ja vietiin roskiin.. :-D


DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

+ Taksien ja metrojen hinnat ovat todella halvat Suomen hintoihin verrattuna! Käytettiin myös kerran Uberia, joka osoittautui todella käteväksi ja helpoksi. Tilattiin Uber sovelluksen kautta sinne, missä sillä hetkellä olimme. Näimme sovelluksesta koko ajan missä päin Uber ajaa, koska se tulee hakemaan meidät ja minkä näköinen kuljettajamme on. Matkan hinta näkyi heti kyytiä tilatessa ja ajomatkan jälkeen maksaminen hoitui helposti sähköisesti. Pystyimme vielä lopuksi arvioimaan kuljettajamme, jotta kuljettajina pysyvät vain parhaimmat.

+ Halpoja suoria lentoja esim. Norwegianilla. Hintoja kannattaa todellakin vertailla, jotta löytää sen itselle sopivan vaihtoehdon. Itse tykättiin Norwegianista ja saatiinkin menomatka ihan hyvään hintaan!

+ Ilmainen Wi-Fi löytyi muun muassa rannoilta, kauppakeskuksista ja hotellilta.

+ Dubaissa palvelu on ihan ykkösluokkaista. Matkalaukut kuljetettiin huoneisiin, joka päivä saatiin monta uutta vesipulloa, altaalla tultiin usein kysymään tarvitaanko jotain ja muutenkin kaikki tervehtivät meitä aina iloisesti. Hotellilla oli myös omat kuljettajat, joiden kyydillä mentiin muutamaankin otteeseen.


DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

MIINUKSET

- Paikkojen etäisyydet voivat kasvaa jopa 40 kilometriin, joten Dubaissa on liikuttava takseilla tai metroilla. Paikasta toiseen käveleminen on melkeinpä mahdotonta, mutta pieniä matkoja voi tietenkin pystyä kävelemään. Me käytettiin oikeastaan vain takseja, koska niillä oli niin helppo liikkua.

- Liikenne Dubaissa on todellakin vauhdikasta ja välillä aika hullua. Vauhdit nousevat reilusti yli sallitujen ja monikaistaisilla teillä autoilu on mutkittelua sieltä mistä nopeiten ohi pääsee. En siis todellakaan suosittele vuokraamaan autoa Dubaissa!

- Jatkuva rakentaminen aiheuttaa melua. Meidän hotellin rantaa vastapäätä rakennettiin uusia rakennuksia, joten aurinkoa ottaessa kuului muun muassa nostureiden ääniä. Tähän kylläkin tottui melkein heti, eikä se häirinnyt ainakaan meitä. Rakentamisen äänet kannattaa kuitenkin ottaa huomioon Dubaihin suuntautuvaa matkaa miettiessä, koska rakentaminenhan siellä ei tule loppumaan.


DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

- Ravintoloiden edessä ei ollut menuja. Tämä oli kyllä vähän harmi, koska menut olisivat helpottaneet ravintolan valintaa kummasti. Onneksi kuitenkin pystyttiin helposti tsekkaamaan menut aina kyseisten ravintoloiden sivuilta tai niille tarkoitetusta Zomato-nimisestä sovelluksesta.

- Tippikulttuuri. Ravintoloissa hintataso oli aika samanlainen kuin Suomessa riippuen siitä mitä tilasit, joten tuntui välillä oudolta antaa vielä lisäksi tippiä.

- Sukupuolten erittely. Muutamassa paikassa miehille ja naisille oli eri jonot ja esimerkiksi metroissa miehet ja naiset matkustavat eri vaunuilla. Meitähän tämä ei haitannut ollenkaan, mutta jos matkustaa vastakkaisen sukupuolen kanssa, kannattaa tämä ottaa huomioon.


DUBAI MATKAKOHTEENA - PLUSSAT JA MIINUKSET

- Ainakin meidän matkan aikaan euron kurssi oli todella huono, joten vaateliikkeissä hintataso oli korkeampi kuin Suomessa. Tämän takia tuli usein se fiilis, että voisin tilata nämä samat vaatteet Suomeen halvemmalla. Ja itsehän lopulta ostin koko reissulta vain yhdet kengät ja tuliaisia.

- Joissakin vaateliikkeissä oli aika epäsiistiä. Sovituskopeissa saattoi olla kasoittain vaatteita esimerkiksi lattialla rytättynä. Tämä tuntui vähän erikoiselta, koska varmasti työntekijöitä kuitenkin riittäisi pitämään paikkoja siisteinä.

Välillä oli aika vaikeaa saada selvää joidenkin palveluammateissa töissä olevien (esim. taksikuski tai tarjoilija) englanninkielestä. Usein d-kirjain korostui lauseissa niin vahvasti, että meiltä kesti hetken tajuta, mitä kysytään tai tarkoitetaan.Toivottavasti näistä plussista ja miinuksista on apua, jos Dubai matkakohteena mietityttää :-)

10 kommenttia:

 1. Oon itekki käyny Dubaissa ja se oli kyllä käymisen arvonen maa.

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäsit :-) Arabiemiraatit on kyllä jotain niin erikoista, että siellä oli pakko päästä käymään!

   Poista
 2. Dubai on ehdottomasti mun ja mun miehen reissulistalla, joten kiitos superisti näistä vinkeistä! :)

  http://www.jeannays.fi/

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä! Mullakin on Dubai ollut jo pitkään matkalistalla :-) Tässä oli monta juttua mitä en tiennyt aiemmin!

  pawenblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! En itse olisi kiinostunut tästä kohteesta, sillä suurin osa siitä on turismille rakennettua. Lisäksi tiukennetut säädökset Arabiemiraateissa julkisesta huomionosoituksesta poikaystävälle tai muut pukeutumissäännöt.. ne vaihtelevat aina eri alueilla ja näistä tapauksista niin monta länsimaalaista sielä edelleen vankilassa tai ruoskittu :D Että ehkä kivempi mennä vaan ihan tuttuihin ja turvallisiin. Tietysti kaupunki on hieno kokemus ja näky, ainakin näin olen kuullut sielä matkustaneilta sekä omilta tutuilta :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Dubai on varmasti juuri sellainen kohde, mikä herättää tunteita vastaan ja puolesta!

   Me tykästyttiin Dubaihin juuri sen erilaisuuden vuoksi. Ymmärrän, että sinne matkustaminen herättää kysymyksiä juuri erilaisiin sääntöihin liittyen. Pakko kyllä sanoa, että mun mielestä etenkin pukeutumissäännöistä pelotellaan liikaa. Tottakai Arabiemiraateissa on alueita, joissa ne täytyy ottaa tosissaan (esim. Abu Dhabi), mutta muuten etenkin Dubai on jatkuvasti turistien myötä kehittymässä vapaampaan suuntaan.

   Uskon kuitenkin, etten itsekään lähtisi Arabiemiraatteihin poikaystävän kanssa, ihan vain sen takia, että sukupuolia eritellään (esim. jonoissa ja metrovaunuissa) niin paljon.

   Arabiemiraatit on kyllä todella hyvä kohde, jos haluaa kokea jotain uutta ja erilaista!

   Poista
 5. Mielenkiintoisia pointteja!! Musta olisi kiva lähteä joskus Dubaihin ja poikaystävä suunnittelee lähtevänsä sinne jouluksi :p Tämä postaus kyllä kasvatti ainakin mun matkakuumetta!!

  - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!

   Suosittelen kyllä ehdottomasti Dubaita, jos se vähänkään kiinnostaa! :-)

   Poista