maanantai 24. huhtikuuta 2017

DUBAI: AAVIKKOSAFARI JA BURJ KHALIFA

Nyt olisi luvassa kaksi retki/nähtävyys -vinkkiä Dubaihin matkustavalle. Me varattiin näihin molempiin liput GetYourGuidesta ja voin kyllä suositella kyseistä sivustoa! Tarjolla oli paljon erilaisia vaihtoehtoja ja hinnat eivät todellakaan huimanneet päätä. Ostettiin liput juuri ennen lentokentälle lähtöä ja kerettiin vielä tulostamaan varoiksi paperiset versiot meidän lipuista.

DUBAI: AAVIKKOSAFARI JA BURJ KHALIFA

Aavikkosafari

Meille ilmoitettiin sähköpostilla retkeä edeltävänä päivänä monelta meidän kuski noutaisi meidät hotellilta ja voi vitsi meille sattuikin ihana kuski! Niin mukava ja huolehtivainen :-) Kuski nouti meidät noin 15.00 ja siitä lähdettiin kohti seuraavan seurueen hotellia. Kun auto oli täynnä, ajettiin noin tunti pienelle asemalle, jossa sai vielä käydä vessassa. Asema oli täynnä muitakin aavikolle tulevia kuskeja ja kyytiläisiä. Pysähdyttiin dyyneillä alkumatkasta muutamaan otteeseen ottamaan valokuvia, mutta muuten ajeltiin noin 20 auton jonoissa dyynejä ylös alas. Tämä oli kyllä sairaan vauhdikasta ja hauskaa!

Dyyneillä ajelun jälkeen ajettiin keitaalle, jossa päästiin heti kamelin selkään. Meidät otettiin ihanasti vastaan, kun keitaalla töissä oleva mies otti meistä meidän kameralla kuvia kun oltiin kamelin kyydissä :-) Pienen kamelin selässä istuttavan kierroksen jälkeen astuttiin sisään keitaalle ja oltiin kieltämättä kyllä aika hukassa kunnes meidän kuski tuli selittämään mitä kaikkea siellä oli ja näytti meille meidän autolle tarkoitetun pöydän. Ensin käytiin hakemassa alkupalat ja sen jälkeen tarjolla oli kunnon buffet. Samalla kun syötiin, alkoivat tanssiesitykset lavalla ihan meidän vieressä.

Vaikka koko juttu oli täysin turisteille järjestetty, pidettiin tätä ehdottomasti meidän matkan parhaana päivänä! Koko reissu kesti noin kuusi tuntia ja maksettiin siitä 40e/per nenä. Lippuihin sisältyi siis dyyneillä ajelu, kamelilla ratsastus, buffet, juomat, tanssiesitykset sekä halutessaan hennatatuointi ja arabialaisten asujen kokeilemista. Tosta kaikesta olisi todellakin voinut maksaa enemmänkin, joten oltiin super tyytyväisiä!

AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI
AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI
AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI AAVIKKOSAFARI

Burj Khalifa

Toinen must-juttu oli käydä maailman korkeimmassa rakennuksessa - Burj Khalifassa. Ostettiin liput, joilla päästiin kerroksien 124 ja 125 näköalatasanteille. Valaistu Dubai olisi varmasti ollut hieno näky yläilmoista, mutta päädyttiin valitsemaan vierailu päiväsaikaan, jotta nähdään Dubaita kunnolla. Meille sattui aika pilvinen päivä, mutta se oli oikeastaan vain hyvä juttu, koska muuten aurinko olisi heijastunut inhottavasti lasista valokuvissa.

Hissimatka ylös meni nopeasti, eikä tuntunut yhtään epämukavalta. Lipuista maksettiin noin 35e/per henkilö ja koko setti kesti noin 1,5h.

Iltahämärässä käytiin vielä katsomassa Burj Khalifaa kaikkien valojen koristamana. Dubai Fountainilla loppui myös juuri musiikin tahtiin tanssivien suihkulähteiden esitys, joten jäätiin odottamaan seuraavaa showta. Esityksiä tulee puolen tunnin välein joka ilta, joten ei jouduttu odottamaan kauaa. Tanssivat suihkulähteet olivat ehdottomasti näkemisen arvoiset, joten kannattaa jäädä odottamaan niitä ja hyödyntää aika vaikka shoppailemalla Dubai Mall -kauppakeskuksessa.

BURJ KHALIFABURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA
BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA BURJ KHALIFA

Onko kukaan muu käynyt aavikkosafarilla tai Burj Khalifassa? :-)

4 kommenttia:

 1. Hyviä suosituksia :)
  Tuohon voisi lisätä vielä palmu-saaren ja Atlantis-hotellin vesipuiston. Se oli jokaisen pennin arvoinen. Sielä vierähtää helposti koko päivä ja uni maittaa illalla :D

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! Me mietittiinkin sitä vesipuistoa, mutta haluttiin keretä rentoutua kunnolla, joten valittiin vain nämä kaksi tälle kerralle! Ehkä sitten jos joskus matkustaa Dubaihin uudestaan.. :-)

   Dubaista löytyy kyllä vaikka mitä nähtävää.. Kaikkea ei vain kerkeä millään nähdä viikon reissulla, jos haluaa myös ottaa rennosti ja löhöillä rannalla, haha :-D

   Poista
 2. Huikean näköinen tuo Burj Khalifa! Itse en ole koskaan käynyt Dubaissa, varmasti upea kohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Dubai on kyllä ihan omanlaisensa kohde, joko siitä tykkää tai ei :-) Me todellakin tykättiin ja paljon!

   Poista