perjantai 24. maaliskuuta 2017

MITEN PUKEUTUA DUBAISSA?

Monia Dubaihin matkustavia tai sinne haaveilevia varmasti mietityttää se, miten siellä voi pukeutua. Netistä löytyy monia keskustelupalstoja, joista saa aika ristiriitaista tietoa siitä, kuinka peittävää pukeutumisen tulisi olla. Mun mielestä kyseisillä palstoilla monet kommentit ovat jopa vähän liioiteltuja ja parasta olisi luottaa omaan vaistoon ja käyttää maalaisjärkeä.

MITEN PUKEUTUA DUBAISSA?

Pukeutumisen suhteen vapainta on Dubai Marinan alueella ja se onkin alue, jolla vietettiin suurin osa meidän lomasta. Dubai Marinassa nähtiin pukeutumista ihan laidasta laitaan, minishortseista musliminaisten niqabiin. Dubain vanhoilla alueilla, Abu Dhabissa sekä uskonnollisissa kohteissa peittävä pukeutuminen kannattaa ottaa tosissaan!

MITEN PUKEUTUA DUBAISSA?

Vaikka Dubai on länsimaalaistunut koko ajan ja varmasti turistien pukeutumiseen suhtautuminenkin on jatkuvassa muutoksessa sallivampaan suuntaan, jättäisin silti ne kaikista pienimmät minishortsit ja crop-topit kotiin. Arabiemiraatteihin ei muutenkaan kannata lähteä esittelemään vartaloa tiukoissa ja antavissa vaatteissa, sillä silloin saa varmasti paheksuvia katseita ja joissain tapauksissa myös huomautuksia pukeutumisesta.

MITEN PUKEUTUA DUBAISSA?

Hyvä yleissääntö on peittää joko olkapäät tai polvet. Mun mielestä tällaisia asuja ei ollut vaikeaa keksiä ja oikeastaan pukeuduin niihin mielelläni! Me vietettiin yleensä päivät rannalla tai altaalla aurinkoa ottaen, joten iltapäivällä ei todellakaan tehnyt mieli vetäistä jalkaan niitä kireimpiä farkkushortseja. Kannattaa siis ehdottomasti luottaa kevyisiin ja ilmaviin materiaaleihin! Iltaisin käytiin ravintolassa syömässä, jonka jälkeen tuli jopa vähän viileä, joten silloin oli hyvä pitää mukana esimerkiksi jakkua.

MITEN PUKEUTUA DUBAISSA?

Mun kulmakiviniä toimi ehdottomasti sifonkitopit, kimonot sekä kevyet housut. Kannattaa pakata mukaan vaatteita, kenkiä sekä asusteita, joita on helppo yhdistellä keskenään. Asujen suunnittelu etukäteen auttoi myös välttämään monet asukriisit paikan päällä! Dubai on kohde, jossa ei tarvitse pelätä liian hienosti pukeutumista! Kaduilla näkee toinen toistaan upeampia asuja, joten mukaan voi huoletta pakata korkokenkiä ja näyttäviä vaatekappaleita :-)


Mitäs tykkäsitte tällaisestä postauksesta? :-)

12 kommenttia:

 1. Upeita asuja oot onnistunu keksimään! <3 peittävä ja mummomainen ei tarvii kuuluu yhtee kuten monet tuntuu ajattelevan. Ja tykkään sun blogin ulkoasusta, onneks löysin tänne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tervetuloa seurailemaan! ♥ Niinpä, oon täysin samaa mieltä!

   Poista
 2. ihania asuja!! haha reissussa tulee musta käytettyy aina jotenki enemmän korkokenkii en tiiä miks mut haluu vaa panostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Tiiän mitä tarkotat! Jotenkin reissussa korkokengät sopii esimerkiksi illalla syömään, mutta Suomessa samassa tilanteessa tuskin vetäisin korkoja jalkaan :-D

   Poista
 3. Ihania asuja jokainen! Hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä, tästä on varmaati apua niille, jotka tuskailevat pukeutumisen kanssa Dubaihin mennessä :)
  mahdollisestiehka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi hyödyllisiä vinkkejä ja aivan ihania asuja!<3

  http://inkanitta.fi

  VastaaPoista
 5. Vautsi miten kivoja kokonaisuuksia, ihastuin etenkin tuohon mustavalkoiseen asuun keltaisilla (?) kengillä ja laukulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että tykkäsit siitä :-) Joo kengät ja laukku ovat keltaiset!

   Poista
 6. Ihan samaa mieltä! Mekin Dubaissa ollessa pyrittiin kunnioittamaan paikallisia ohjeita pukeutumisen suhteen ja hyvä niin koska todellakin sai heti paheksuvia katseita paikallisilta kun kerran erehty shortseissa lähtemään ulos.. en tiiä onko enään mut ainaskin sillon pari vuotta sitten oli jopa hotellien/kauppakeskuksien ovissa sellasii tarroja että ei saa tulla paljastavissa vaatteissa :-D

  Ja hei ihan superkivoja asuja! Tosi tyylikkäitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllä se paikallisen kulttuurin kunnioittaminen on mun mielestä tärkeää mihin ikinä matkustaakin :-) Joo hei luettiinkin noista tarroista, mutta ei ainakaan huomattu niitä missään :-D

   Kiitos Essi!

   Poista